Filmprogramma

Het filmprogramma van Filmanjaro bestaat uit 4 onderdelen: de nieuwe films, de focusreeksen op Roald Dahl en Astrid Lindgren en een reeks muzikale filmklassiekers.

Nieuwe films!

Filmanjaro maakte een selectie van de beste films van het moment en vulde het lijstje aan met een aantal exclusieve avant-premières en vertoningen van onuitgegeven titels.

Focus op Roald Dahl

Roald Dahl's onnavolgbare stijl, tot de verbeelding sprekende verhalen en originele, soms wat donkere humor maken zijn boeken niet alleen geliefd bij kinderen, maar ook bij filmmakers. Soms lijkt het alsof Dahl ze schreef met een film in gedachten.

Muzikale Filmklassiekers

Het rijke archief van de zevende kunst bevat heel wat schatten. Filmanjaro selecteerde vijf onvergetelijke muzikale klassiekers die de jonge bezoekers kunnen ontdekken in de plaats waar ze thuishoren; in de bioscoop, op het grote doek. Een aantal films worden live begeleid door een pianist!

Focus op Astrid Lindgren

Astrid Lindgren hield zelf strak de touwtjes in handen bij verfilmingen van haar werk. Ze stond erop dat de film trouw bleef aan de sfeer van het originele boek: een wereld van vrijheid waar de – toch wel wat rebelse - kinderen de ruimte krijgen om op avontuur te gaan, zonder dat er een moraliserend vingertje hen terecht wijst.